– Historia –
De äldsta delarna av Bäckaskog Slott härstammar från tidigt 1200-tal.
På näset mellan ivösjön och oppmannasjön anlades ett premonstratenserkloster.
Delar av den gamla klosterkyrkan och munkarnas kök finns bevarade i dagens byggnader.
Vid reformationen 1537 drogs klostret in till danska kronan. År 1584 skänktes Bäckaskog till kronprins Christian IV guvernör, Henrik Ramel. Han och hans son Henrik Ramel den yngre gjorde under sin tid 1584 – 1653, om det forna klostret till en befäst slottsanläggning. Bäckaskog fick då sin nuvarande utformning med den kringbyggda gården. Efter freden i Roskilde 1658 blev Bäckaskog svenskt.
Karl XV vistades på Bäckaskog varje sommar från 1845 till sin död. Karl XV:s paradvåning finns bevarad och kan än idag användas till större middagar.
Idag används Bäckaskog Slott för konferenser, fester, bröllop och som ett hotell och besöksmål för alla som vill njuta av slottets mat och miljö.
– Slottet på TV –

SVT: Stjärnorna på slottet 2012
Vi gästades av Ewa Fröling, Robert Gustafsson, Claes Malmberg, Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Philip Zandén.

SVT: Stjärnorna på slottet 2013
Denna gång flyttade Leif Andrée, Maria Lundqvist, Lasse Åberg, Malena Ernman samt Claes Månsson in på slottet.

SVT ”Stjärnorna på Slottet” Sommaren 2021 med följande härliga gäng: Marika Carlsson, Carola Häggqvist, David Lagercrantz, Per Andersson och Grynet Molvig

SVT: Antikrundan 2016
I september gästades slottet av Anne Lundberg, Knut Knutsson, Claes Moser och dom andra antikexperterna i ett av Sveriges störtsa tv-program.
Bäckaskog slott
Kontakta oss: Barumsvägen 255, 291 68 Fjälkinge, Sweden
Tel +46(0)44 530 20
e-post: info@backaskogslott.se
-Lunch -
Vardagar serveras lunchen kl 12-14.
Varmrätt, sallad, bröd, vatten, kaffe & liten dessert 195 kr
Helglunch serveras i två sittningar, kl 12.00-13.30 & kl 14.00-15.30
Varmrätt (kött, fisk eller vegetariskt),sallad, bröd, vatten, kaffe & liten dessert 235 kr
Varmt välkomna att boka bord!
*****
Måndag 23 maj - Onsdag 25 maj
Fullbokat/Abonnerat
Torsdag 26 maj
Lunch i två sittningar, kl 12.00-13.30 & 14.00-15.30
Slottets kyckling cordon bleu, citronsky och rostad potatis (195 kr)
Fredag 27 maj
Lunch i två sittningar, kl 12.00-13.30 & 14.00-15.30
Glaserad Pluma, coleslaw och grekisk sallad (195 kr)
Lördag 28 maj
Abonnerat
Söndag 29 maj
Stängt
*****
Måndag 30 maj
Marinerad kyckling med caesardressing, klyftpotatis, romansallad och tomater
Tisdag 31 maj
Fullbokat/Abonnerat
Onsdag 1 juni
Pankopanerad fisk med remouladsås och kokt potatis
Torsdag 2 juni
Rimmad oxbringa med pepparotscrème, kokt nypotatis och grön sparris
Fredag 3 juni
Slottets Paella med kyckling & räkor, aioli
Lördag 4 juni
Lunch i två sittningar, kl 12.00-13.30 & 14.00-15.30
Ribbestek med rabarberchutney och ramslöksmaksatt gräddsås
Gravrökt lax med dillstuvad potatis
Pankopanerad rotselleri med dillstuvad potatis
Söndag 5 juni
Stängt
*****
Måndag 6 juni
Fullbokat/Abonnerat
Tisdag 7 juni
Meny kommer inom kort
Onsdag 8 juni
Meny kommer inom kort
Torsdag 9 juni - Fredag 17 juni
Fullbokat/Abonnerat
Lördag 18 juni
Meny kommer
Söndag 19 juni
Stängt