– Middag –

 

Välkommen till restaurangen

I slottsköket jobbar våra kockar med att förädla och modernisera de skånska mattraditionerna.

För bordsbokning, info@backaskogslott.se eller 044-53020

 Då vi har begränsat antal platser i restaurangen är borden i första hand reserverade till hotellets gäster.

I våra hotellpaket är det en fast meny som kan innehålla andra råvaror  

Meny för september och oktober

 Förrätter

Vildgås

Vildgåsbröst / Parfait på vildandslever / Friterad svartrot / Plommon- & rosmarinchutney  160:-

Räka
Rödräkor / Chili / Rökt tomatemulsion  160:-

Svamp
Chili- & palsternacksgratinerad svamp / Tomatsallad / Rökt tomatemulsion 135:-

 

Varmrätter

 Dovvilt
Variation på skånskt dovvilt / Svampfylld kroppkaka / Dragonsky / Savoykål  350:-

Röding
Halstrad röding / Kräm på butternutpumpa / Rotselleri- & palsternacksterrin / Grönkål  325:-

Ärta
Gröna ärtbiffar / Kräm på butternutpumpa / Rotselleri- & palsternacksterrin / Grönkål  210:-

 

Desserter

Äpple
Äppelfylld petit choux / Kanel- & kardemummaglass / Chokladsås smaksatt med calvados  150:-

Björnbär
Björnbärs- & vaniljgrotta / Inlagda björnbär / Päronsorbet / Vit chokladsnö  150:-

 

 

 

 

 

 

 

Bäckaskog slott

Kontakta oss: Barumsvägen 255, 291 68 Fjälkinge, Sweden
Tel +46(0)44 530 20
e-post: info@backaskogslott.se