Kväll

I slottets restaurang har det lagats mat sedan urminnes tider. 
Redan på medeltiden lagade munkarna goda maträtter i klosterköket och på Karl XV:s tid frossades det i slottets paradmatsal.

Öppettider


Endast förbokning.

Bord kan bokas från kl. 18.00
Bokning
info@backaskogslott.se
Tel: 044-53020


Meny

 

 

Meny Maj

Förrätter

Kokt grön sparris från Söndraby med hollandaise & sikrom 175:-

Vinförslag: Jean Geiler, Reisling, Alsace,
Frankrike 125:-/495:-

*

Rostbiff på dovvilt 
Levaintoast / Friterad kapris / Pepparrotscreme / Picklade senapsfrön / Gravad äggula 175:-

Vinförslag: Care Tinto Sobres Lias, Syrah, Cariñena, Spanien 125:-/495:-

*

Vissa datum i maj serverar vi lokalodlad Sparris med hollandaise och/eller Nässelsoppa (i mån av tillgång).

 

Varmrätter

Kalv Chimichurri 
Pommes Anna med ost & örter / Rödbetsreduktion / Jordärtskockscreme 395:-

Vinförslag: In situ, Cabernet Sauvignon/Carmenère, Concagua Valley, 
Chile 110:-/425 :-

*
Rimmad Långa 
Créme Ninon sås / Apelsinrostade rotsaker / Saltrostad potatis 395:-

Vinförslag: Rabl, Grüner Veltliner, Kamptal DAC, Langenlois, Österrike 125:-/495:-

Desserter

Cheesecake smaksatt med dulce de leche 
Passionsfruktssorbet  155:-

Vinförslag: Braida, Brachetto d´Acqui, Italien 70:-/glas

*
Kokosmousse
Rabarber- och cavasorbet / Inkokt rabarber 155:-

Vinförslag: Care  Moscatel. Cariñena, Spanien 70:-/glas