Kväll

I slottets restaurang har det lagats mat sedan urminnes tider. 
Redan på medeltiden lagade munkarna goda maträtter i klosterköket och på Karl XV:s tid frossades det i slottets paradmatsal.

Öppettider


Datum med lediga bord:

16/9  17/9  24/9  26/9

1/10 2/10 3/10 6/10 7/10

 

Endast förbokning.
Bord kan bokas från kl. 18.00

Bokning
info@backaskogslott.se
Tel: 044-53020

 

Välkomna !

 

 


Meny

September-oktober

Förrätter

Havskräftsoppa  
Chévrebrûlée / Fänkålscrudité  175:-

Vinförslag: Jean Geiler, Riesling, Alsace,
Frankrike 160:-/625:-

Slottets varmrökta anka
Smörstekt svamp / Blåbärschutney / Rågcrunch  175:-

Vinförslag: Dom Peynac, Chardonnay, Languedoc,
Frankrike 125:-/495:-

Varmrätter

Rimmad Torskrygg
Räkcroquette / Smörsås / Picklade rotsaker  395:-

Vinförslag: Sutter, Grüner Veltliner, Weinviertel DAC, Österrike 140:-/550:-

Slottets Black & White
Nötbogstek / Nattbakad fläsksida
Butternutkräm / Potatis- och rotsaksterrin / Rostad vitlökssky  395:-

Vinförslag 1: Care Finca Bancales, Garnacha, Cariñena,  Spanien 180:-/700:-
Vinförslag 2: Bäckaskogs röda, Malbec, Mendoza, Argentina 115:-/455:-

Desserter

Plommonkaka
Inkokta plommon / Vaniljcreme / Plommonsorbet  155:-

Vinförslag: Fiorina d´Oro, Asti, Moscato,
Italien  70:-

Dumlemousse
Brownie / Hallon  155:-

Vinförslag: Samos Anthemis, Muscat, Samos, Grekland  70:-/glas